Click here OK!

Followers

Sunday, 25 March 2012

SAKIT BADAN !!!! ADA SIAPA-SIAPA NAK URUTKAN ???

Tolong ! Tolong ! Ada siapa-siapa nak tolong urutkan badan aku????

Bangun tidur tengahari tadi, badan aku lemah jek. Badan sengal-sengal, sakit-sakit. Ini semua sebab penat sangat masa kat PD hari. Yang paling memenatkan badan masa kitorang bersuka ria naik banana boat tu la. 4 kali jatuh tengah laut maknanya 4 kali la kitorang kena berhempas pulas untuk naik balik ke banana boat tu. Paham-paham je la kan orang badan besar macam aku ni. Susah sikit nak naik. Kaki aku hampir kejang masa nak naik balik banana boat tu. Penat mandi laut, penat bercamping, penat banana boat,penat drive pergi dan balik, tapi yang penting semua seronok dan puas hati.

Masa tengah seronok memang tak rasa. Bila dah balik, dah sampai rumah, dah tidur, bangun balik, tu dia, baru rasa sengal-sengal badan. 





Bayar RM2 untuk 6 minit dok kat kerusi urut Rest n Go sangat melegakan badan. Kan bagus kalau ada sebiji kat rumah sewa ni. 

Gambar contoh (dari Google)


Sementara menunggu member aku shopping kat Giant petang tadi, aku lepak la kat kerusi urut tu. Dapat 6 minit jek bersamaan dengan RM2 sebab aku dah tak ada duit kecil. Tak kan nak masuk RM10 kan. hehehe. Kalau RM10 bersamaan dengan 30 minit. Memang terlena la aku kat situ kalau duduk setengah jam. hahaha.   




Selesa betul muka kucing ni kan. hehe


Ingatkan nak pergi rumah urut. Tapi 'segan' la plak. hahaha. Kang dapat plak tukang urut amoi cantek, lagi la aku 'segan'. hahaha. Lain jadinya nanti. Jadi, lebih baik lah aku cari kerusi urut ni je. Takde siapa nak marah atau larang. Malam ni ingat nak duduk lagi la kerusi urut ni. hehehe.

Kan bagus kalau aku dah kahwin, dapat bini plak jenis pandai urut. Bini boleh selalu urut aku, aku plak boleh urutkan bini. Aku pandai gak urut sikit-sikit. Haaaaa. Korang tengah membayangkan ker laki/bini korang urutkan badan sesama sendiri??????hahahaha. Yang belum kahwin macam aku, berangan je la dulu ok. 
 
Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging....... 

21 comments:

teha said...

hah ! kawen laa cpt kalu gitu.. hahaha !

MaYa MustWany said...

fuhhh hadiah dri PD,lenguh2 bdn..tpi enjoy kn.hihihi

minx kwn pcitkn..buh minyak pnas

kerusi tuh,mas xprnh lgi..temankn kwn adalah..tpi klu gna krusi ni kat umah abg mas, mas akan set kat bhu je kut..yg lain2 geli.hhaha

klu dh berangan tuh,sila2 get rdy kwin ye..

shahrazali said...

teha :
nk kawin ngn sape cepat2....hahaha..

shahrazali said...

maya mustwany :
aah...dpt hadiah lenguh2 badan..hehe...xpe la lenguh2,asalkan dapat pengalaman berharga bersama membe2...

penggeli rupanya mas ni kn...hehee..

get ready sudah,,tp calon belum cari..hehe...apa ready nyer...duit xde,,cmne nk kawin..

LiNda said...

sile cepat2 kawin yer...hehe, siang malam blh berurut kalo dah kawin...

hanniKASIM said...

Hamboi..hamboi dia..sakan no..
kalau ada duit lebih..pg SPA..confirm best..
ataupun mtk je anak2 buah pijak2 kat blkg..yg ni kos dia seposen dua je..hehe

LubLy said...

jgn br0 nt msk fr0nt page metr0 kang x pasai-pasai..

AdaM Hawa said...

hehehehe.. bayangkan erk.. hehehe

dah lama tak pegi berurut kat kerusi tu.. selalu buat kat tesco setia alam je..

masa sonok mmg tak ingat.. sok pagi.. bgn.. kompom lenguh2..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aku pun suka jerk duk kat kerusi urut tu..best je..

nak gak beli satu kerusi urut kan.. tapi nak yg masukkan duit tu laa.. haha.. bleh wat income nie.. ngee~

Cik mama said...

uiitt best gilerr naik banana boatkan, pastu dpt lak urut,.. cik mama kat sini ada sorg tukag urut tu gilerrr best klu dia urut.. hilang sume lenguh2..

shahrazali said...

linda :
hahaha.....kawin sbb nk ada tukang urut...nk kawin ngn sape la cepat2 ni..


hanniKASIM :
emm...x pernah seumur hidup masuk SPA..anak2 buah xde kt sini,,cmne nk soh diorg pijak2 belakang..


lubly :
uishh....xde la sampai mcm tu skali..hehehe...


adam hawa :
jgn bayang lebih2 ye..hehe..xpe la lenguh2,,asalkan dpt pengalaman berharga bersama membe2..


cik mama :
wahhhhh....sape tu??en papa ker??hehehe.......
banana boat mmg best!!

O CIKTEDDY said...

abg shah,cik rase abg shah dh smpai tahap wajib kawen...haha

emy zulaiha said...

hahaha bestnye pg pd..emy pon nak pegi 3 dgn 4 april nie :D heee cepatlah kawen..tak payah nak dok bayang2 je kan :) boleh teros praktikkan.hahaha :D

Juliet_iRa~" said...

amboii..haha..mcm wajib kahwin dah ni..haha ;p

sila kahwin dl yea..haha ;p

psss : kena beli kat kedai laa tart tu..haha..ke nak tempah kat ira?muahaha ;p

shahrazali said...

o cik teddy :
haha....siap dapat hukum wajib kawin tu..hehe...xde calon la nk buat isteri...cmne nk kawin..hehe..


emy zulaiha :
nk pegi gk ker...nnti jgn lupa cite ye...kawin????nnti la..hehe...berangan dulu pun ok..


juliet ira :
xde calon,,cmne nk kawin...duit pun xde...klu ada bakal2 pak mertua nk support,,bleh jek..hehe..

klu tempah kena bayar..klu mntk x kena kn...hehe...so,,xnk tempah..nk mntk kat ira la..

lisa said...

naik banana boat? tak sakit ke? hehe haa cepat2lah kahwin. :D

shahrazali said...

lisa :
x sakit la...seronok jek..cuma penat sket masa nak naik banana boat tu balik lepas dijatuhkan..

c'axoera ヅ said...

jangan gi umah urut nnti kena tangkap masuk tv hahahah...

shahrazali said...

c'axoera :
mmg x pegi pun....x berani nk amik risiko..hehe...buat malu family jek nnti klu kena tangkap..

CekbOlat-bOlat said...

rumah urut ? aiyokk @_@

shahrazali said...

cek bolat :
haaa..pikir ape tu cik bolat???hehe..

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA