Click here OK!

Followers

Sunday, 25 March 2012

GAMBAR-GAMBAR MACHO (LA SANGAT) - PORT DICKSON

Tu dia tuan blog beraksi

Sabtu pukul 9 malam kitorang sampai la ditempat yang dituju. Pantai Teluk Kemang sebab kat sini boleh pacak khemah untuk bermalam dan buat barbeque. Kat Pantai Port Dickson tak dibenarkan rasanya. Sampai-sampai terus naik khemah 2 buah, bentang tikar, keluarkan segala apa stok makanan yang ada. Lepas tu buat persediaan nak berbarbeque. Bakar ayam dan sosej. Lepas makan-makan, pergi surau bergilir-gilir campur mandi sekali. Lepas tu, dalam pukul 1230 kitorang main game. Teka nama drama/movie. Lelaki lawan perempuan. Seorang buat aksi dan gaya, tanpa mengeluarkan suara, yang selebihnya meneka apa tajuk drama/movie tu. Seronok la juga kan buat aktiviti macam tu. Dalam pukul 3 pagi baru habis main sebab ramai dah mengantuk. Seorang demi seorang lena dibuai mimpi kecuali aku. Ada yang tidur dalam khemah, ada yang dalam kereta. Khemah ada dua, satu untuk lelaki, satu untuk perempuan. Aku tak tidur sebab nak jaga kawasan sekeliling, jaga khemah, jaga kereta, jaga makanan. Pagi-pagi masa diorang dah bangun dan berkemas baru aku tidur sekejap sementara tunggu diorang siap berkemas.




Keesokannya, kitorang bergerak ke pantai Port Dickson. Sampai jek sana, kitorang pergi sarapan dulu. Aku tak makan sebab tak lalu nak makan sarapan kat situ.

Lepas tu kitorang jalan-jalan disekitar kedai-kedai baju dan cenderamata. 

Ambil gambar jek ni. Diorang tak beli pun. Orang kedai dok jeling jek. hehe.

 Lepas tu tiba-tiba ada banyak polis berjaga kat jalanraya, Perdana Menteri kita Dato' Seri Najib nak lalu katanya. Kitorang pun berkumpul di tepi jalan seperti kanak-kanak riang. hehehe. 

 Tu dia rombongan Dato' Seri Najib dah lalu.

Lepas tu kitorang terus melintas jalan dan menuju ke Pantai Port Dickson. Perkara pertama kena buat pacak khemah. Lepas tu main bola tampar pantai sekejap. 


Lepas tu tiba masa mandi laut. Aku orang pertama masuk laut. Yang menyedihkan air laut tak dalam. Lebih kurang 100 meter aku jalan, air masih parat peha. 
Gambar orang tengah-tengah tu aku la. hehe. 

Memang tak puas mandi tadi sebab tak dalam. Nasib baik ada banana boat. Sorang bayar RM10 jek. Berapa kali nak jatuh abang tu kata suka hati kitorang. hehe. Tapi kitorang minta 4 kali jatuh jek. Itu pun aku dah rasa penat. Bukan penat sebab jatuh, tapi penat sebab nak naik banana tu balik lepas jatuh. 

Gambar ni bukan nak tunjuk aku posing ye. Nak tunjuk banana boat yang kitorang naik. hehe.



Ok, lepas semua dah bersiap bilas badan (maksudnya mandi air bersih lepas mandi laut), kitorang pun bersiap untuk bergerak balik ke Shah Alam. Mana aku?? Aku kat tempat driver la. Tata PD. 

Selamat membaca dan melihat gambar-gambar ni. Assalamualaikum dan selamat berblogging..... 
 

21 comments:

~Sweet Honesty~ said...

eeee...bestnyee dpt camping cmne..dulu tak merasa akibat KAWALAN YANG TERLALU KETATTT..hohoh

syafiqakarim said...

eh beb,
belajar mana?apasal tak ajak g PD.
rumah wa kt sh.alam ok.bole gerak sekali.haha.
nak tuntut ole oleeee

J.Syazwana said...

bestnya !
teringin nak camping.
huhuhu

starzieti said...

bestnyee berjalan at pd. :D

shahrazali said...

sweet honesty :
kawalan drpd sape tu??hehe....mmg best camping cmni..dpt hilangkan tension..


syafiqakarim :
belajar kt UiTM Shah Alam lerr...x gtau awal2 ada kt shah alam,,cmne nk ajak...hehe..


j.syazwana :
pe lagi....ajak la akram camping kt sini...kt sini mmg ramai,,masa kitorang camping ni,,ada berbelas jgk la org bercamping di sekitar kitorang..


starzieti :
best....x kisah la pergi ngn kawan2 or family,,msti best punya..

nur farahin binti sulaiman said...

farah dah pegi tempat tue.. tp time farah fom5.. heheh.. bez pantai tue cuma time tue x mandi pon.. farah jenis alah air laut.. hikhikhik..>__<

shahrazali said...

nur farahin binti sulaiman :
skrg farah umur brape???hehe....jarang dgr orang alah dgn air laut..

MaYa MustWany said...

ngeri teringat kes PD.naik banana boat lps dipujuk rayu oleh abg2 n akak2.bila part jtuh,mas tggelam tgh2 laut coz jaket abg mas pakaikn longgar..1family dh cuak.

bila sampai kat paras peha lak, still leh lemas gak (ok jgn gelak!)

now hnya berani sungai je..tuh pun dok atas batu or de batu besar kat belakang.hahaha.n msti ada org kat sblh jga..kiki

shahrazali said...

maya mustwany - masa kitorang naik banana boat tu pun ada sorang membe terbukak jaket dia..tp dia x sempat tenggelam la sbb sempat tarik balik jaket dia..abg bot tu awal2 dah pesan jgn ketat sgt,,jgn longgar sgt pakai jaket...

belajar berenang la mas...hehe...tp klu nk belajar,,belajar kt kolam ye..xde ombak yg boleh hanyutkan kita..

AdaM Hawa said...

wah! sonoknya.. ramai2.. cam tu.. zaman jd student la best.. ada masa nak berjimba.. bile dah keje.. masing2 ada komitmen.. mesti x cukup korum..

shahrazali said...

adam hawa :
mmg pun..sebab tu masa tgh student ni nak enjoy dgn kawan2 selagi ada masa...nnti bila dah bekerjaya,, masing2 bawak haluan masing2..

MaYa MustWany said...

masa mas dh nk tgglam tuh,abg ngah mas prsan coz mereka mmg thu mas paling tkut..naik pun atas pujuk rayu mereka.hahah..smua adik brdik kne mrah ngan mak abah..hahah pdn muka mereka.kikiki

beljar??kolam??err kolam pun mas xleh..pun kat PD,akak ipar tarik, mmg mas xleh..cuak.

shahrazali said...

maya mustwany :
mmg itu yg kita kena buat kat orang yg takut....kita kena jaga diorang mcm shah gk jaga membe shah yg takut2 nak naik....

CINTA UNTUK KITA said...

wahh bestny.. rindu nk mndi mnda g camping ;p

shahrazali said...

cinta untuk kita :
best2......pergi la camping ngn kawan2 klu rindu...hehe...

Juliet_iRa~" said...

wahh bw exora!hee..mmg leh sumbat rmai la kan..hee

best..pd ok laa..hee..ira dah sll gak g pd..ngan family, ngan kwn2..tp lg selesa dok apartment..haha..xmain la khemah2 ni..ekeke ;p..jgn mara tau!gurau jee..:D

banana boat mmg best,..dl ira kena jth 2x tu pn rs cam nak lemas..haha..mmg pnt gle..apatah lg jth 4x..;p

shahrazali said...

juliet ira :
ramai la jgk sumbat..9 org sume..

dok apartment mmg la selesa,,tp kitorang sje nk bercamping sbb lg sronok..bleh buat bbq sesuka hati..

mmg btol2 penat..lepas tu kena drive balik plak...tmbah lg penat..nasib baik dekat jek shah alam ngn PD..

no limit adventure said...

nice blog :)

c'axoera ヅ said...

hahah awat tak ckp....kg ai tu kot kekekekee

shahrazali said...

c'axoera :
u pun baru ni cakap tu kampung u...hehehe...

kan dah post sebelum i pegi tu...u yg x baca kn...

nur_za said...

best yer..nk ikt jgk lain kli

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA