Click here OK!

Followers

Saturday, 21 April 2012

PENDAPAT SHAHRAZALI - RAGAM LELAKI BILA TERPIKAT DENGAN PEREMPUAN LAIN

Entri untuk perempuan :


Korang ada boyfriend?? Pernah merasai perubahan diri dan sikap mereka dengan tiba-tiba??
Lelaki mudah berubah sikap jika mereka terpikat dengan perempuan lain. Sebabnya lelaki memang jujur mengenai perasan mereka. hehehe. Dan sesetengah lelaki ada memegang prinsip bahawa lelaki bebas memilih pasangan mereka dan berhak memilih yang PALING  sesuai untuk mereka jadikan pasangan hidup selagi mereka tidak ada apa-apa ikatan. So, berjaga-jaga lah. Jangan terlalu taksub dengan pasangan anda selagi mereka tidak menjadi pasangan hidup anda yang sah. 


Maksud taksub di atas merujuk kepada terlalu sayangkan boyfriend sehingga sanggup serahkan apa sahaja kepada mereka, ataupun terlalu melebihkan boyfriend berbanding keluarga sendiri dan terlalu memuja boyfriend korang (cinta mati, cinta jiwa dan raga, cinta buta).

Emm, ok. Back to our topic. Apa ragam boyfriend bila mereka terpikat dengan perempuan lain??
  • Mereka banyak termenung dari bercakap kalau tengah dating.
  • Kalau berbual pun topik dah semakin berkurang.
  • Kalau keluar makan, menu makan mereka akan lain daripada biasa.
  • Selalu tengok jam masa dating
  • Phone tak kan terkeluar dari poket mereka. Phone akan sentiasa dalam poket jek la.
  • Keprihatinan semakin berkurang. Banyak sebut "tak kisah la apa-apa, mana-mana".
  • Selalu sibuk bila korang ajak keluar. Kalau keluar pun bukan weekend, tapi hari biasa.
  • Mereka akan ada minat baru. 
  • Fesyen rambut betukar dengan tiba-tiba. 
  • Kritikan pada korang berkurang or mungkin dah xde. 
  • Aktiviti bersama kawan semakin banyak.
  • Selain minat baru, mereka akan ada aktiviti baru.
  • Selalu ungkit kesilapan korang 
  • Selalu cari gaduh. Kadang-kadang sampai buat korang benci.
  • Mereka tiba-tiba tanya masa depan korang dengan mereka.



Ini berdasarkan pendapat sendiri, pengalaman sendiri, dan kisah orang-orang yang saya kenal dan tidak mencilok mana-mana sumber. Sekadar berkongsi. 

Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging.......................................

41 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau dah jadi pasangan yang sah pun kena berjaga-jaga jugak..sbb orang lelaki ni kalau dia nak berubah bila2 masa jer tak kira dah bernikah atau pun tak, kalau dah niat tu tak betul mmg berubah laa jawabnya..huhuhu

Putry said...

wow nice entry la abg shah,,, thanx for sharing laaa .... putry dh tau la skng ni wahahahaaa

shahrazali said...

echa :
klu dah jadi pasangan sah,,,lain plak ragamnyer...hehehe...




putry :
ur welcome.....ini bukan fakta,,tp hnya pendapat jek...

Cik Puan Muda Umi said...

dah la tengah gado ngn bf ni,abg shah buat post ni pulak..tetiba pikir negatif..sobsob

CikMai said...

takutnyaa Ya Allah mintak dijauhkan jd cmni..huhuhu

ஜ miss klanika ஜ said...

huhu. sendiri baca sendiri rasa. tp sy yg berperangai sedemikian rupa.

shahrazali said...

cik puan muda umi :
alalaaaa....jgn la cmtu...biasa la umi gado2 ngn bf tu...x meriah la klu xde gado2 kn..itu semua ujian bg korg berdua...lepas ni mesti akan lebih erat lg hubungan...




cikmai :
berserah kepadaNya....doa byk2 k..




miss klanika :
terbalik plak...hehehe....lebih kurg jek perangai lelaki n perempuan kan...

LiNda said...

thankz sharing..adoiii..takutnye kalo raja cari lain...hehe

Cik Farhana said...

Thanks shah sbb sudi b'kongsi .

totally agree dgn pndapat shah. Just imagine if kt yg d'pelakukan macam tuh , ofcosz akan merasa yg sama jgk. Now da tawu ~ heheh nice info :)

~Sweet Honesty~ said...

memang betuulll..saya setuju tu encik jali..hahaha..dah terkena dgn btg hidung sndiri..memang memaaaaannggg..

eyh..ter emo pula yee..

Domu-kon said...

hehehe..macam tu erk... lelaki nie.. tak kahwin dan lepas kahwin pun kena juga la tengok2 perangai,, tambah2 yang berusia 40 tahun..hehehe

Cha_Haya said...

ragam ni jgk yg terjadi bila perempuan trpikat dgn lelaki lain kot... so lelaki beware!!! hahaah

*tu mls nk becinta tu... tggu org masuk meminang je la.. kui3 ><

AdaM Hawa said...

ada betul yg awak tulis tu shah.. setuju!! yeah!! ;)

shahrazali said...

linda :
ur welcome......hehe...bgus jgk rasa takut...bru la linda alert sket ngn tingkah laku dia kan..hehehe..



cik farhana :
ur welcome..share la dgn kawan2..hehehe....




sweet honesty :
dah ada pengalaman la ni ek....sabar je la..hehe..




domu-kon :
btul jgk tu....tp bila lepas kawin,,lain plak ragamnyer...hehe..kdg2 lagi senang nk perasan perubahan...




cha_haya :
lebih kurang la kot.....buat la entri pasal perempuan plak..hehe.. tag sy klu buat ye..




adam hawa :
ada betul,,dan ada jgk yg mungkin x betul....bgus la klu setuju...hehehe...

nur_za said...

fuh..nur pun da juga cita pasal ni dulu
hehe...yg penting mcm kta kamu..jgn taksub..hee..takut2..

shahrazali said...

nur_za :
btul tu.....lagi kita taksub,,,lagi la kita merana kalau kena tinggal kan...hehehe...

J.Syazwana said...

tulah orang cakap jangan syg bf lebih dari diri sendiri. hehehe. setakat ni aku okey je. hahakk :P

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

hoho ,
very information entry :)

yup , kita setuju ape yang ada dalam entry awak ni,
sbb pengalaman pun bnyak yang ajar kita :D kyaaa ~

mesti awak seorang yang setia kan kan kan?

fufufufufufu~

kita follow awak :)
#304

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

oowhhh gtu.... dah tau dah.. hehe

♥ wawawawa ♥ said...

so far xdk lg si dia cmnie

tp xtw laa akan dtg kan..

hope tak la..

neway, jodoh kat tgn tuhan..

mls nak pk lebih2..nanti kuciwa lg..

hehe

Cik Yatt said...

alahmdulillah..psangan cik yatt takde ciri2 sperti brikut..hee

MaYa MustWany said...

laki2..hemmm -_-

LiNda said...

bro..blog anda direview..:)

CINTA UNTUK KITA said...

ek?? hehe laki pompuan sama je abg.. jujo la kdg2 kyra pun prngai mcm tu pdahal tak ada skandal lain pun.. :) tiba2..

apa2 pun, tq for sharing.. ;p

shahrazali said...

j.syazwana :
bgus la cmtu...hehe...



bun-bun-reyn-pyon :
btul....sy mmg seorang yg setia..mne tau ni???hehehe...




C.M.A :
take note...hehehe...




wawawawa :
tp kena pikirkan jgk....hehe...harap2 si dia wawa tu setia kan.....aminnn..




cik yatt :
bgus la.....tp kena jaga2 jgk tau..




maya mustwany :
emmmm......biasa la tu..pndek nmpknyer komen..hehe..




linda :
thanks linda !!!!!!




cinta untuk kita :
ur welcome......lebih kurang jek kan lelaki or perempuan sikapnyer..just nk kongsi jek...

LubLy said...

wa dh alaminye pun bro..skang wa plak yg sj wat mcm nieh..huuu

Linda Wahed said...

hehehe..
pengakuan dari seorang lelaki..
Memang semulajadinya org lelaki camtu..
Da kawin ke belum kawin ke sama je..

Satu je la pesanan kaknda tuk kamu2 kaum lelaki, andainya kamu2 dah tak suka ngan gf ke awek ke bini ke..Lepaskan elok2.. Mcm mana kamu tackle dia ngan cara elok,lepaskan pun ngan cara elok ye.. Sian org pompuan huhuhu..

EruzuLiyana said...

nasib baek single hew hew hew. :D

c'axoera ヅ said...

lempang ajer hehehehe baliklah dia ke dunia asal dia nanti =))

shahrazali said...

lubly :
dah alami dn skrg lebly yg buat??? jgn wat sje2,,,nnti si dia tension kang..hehe..




linda wahed :
btul tu....setuju sgt ngn linda.. mmg itu yg sy buat klu terjadi cmtu...




eruzuLiyana :
single???ye ker ni???hehehe...




c'axoera :
hamboiii..ganas btul you nih...

Herbal Trica Jus said...

nice post mas !

Cik mama said...

Lebih dah kurang laa tuu .. heheheh klu dah tak suka lebih baik berterus terang kan.. dr menyeksa pasangan..

c'axoera ヅ said...

eyhhhh chat box dah buang eyhhh?

alyn adnan said...

haishh =='
kena berjage-jage nih..
bhaye2..

O CIKTEDDY said...

whoa..entah la,cik xde boipren.kihkihkih

pngalaman sendiri?ehem =D

LiNda said...

ke mane anda menghilang...hihi

shahrazali said...

herbal trica jus :
thanks..



cik mama :
btul tu cik mama....x sudi katakan x sudi..hehe..




c'axoera :
ada jek tepi tu...huhu..




alyn adnan :
bahaya2...tp kdg2 pompuan lg bahaya tau..hehe..sbb lg susah nk jangka...




o cik teddy :
ehem2..hehe...akan dtg bila dah ada,,berjaga-jaga tau..





linda :
ada ni....cuma fikiran tgh celaru..huhu...

Juliet_iRa~" said...

byk tanda2 tu mcm betul..haha ;p

sbb dl pnh alami tp xprasan sbb bdk ag kan..kuikui..zmn hingusan lepas spm..:(

apa2 pn sayangilah dr sendiri lebih dr sesiapa pn..hehe..cinta Allah akan kekal abadi..cinta sesama makhluk..hanya sementara..

shahrazali said...

juliet ira :
betul la kot..hehehe...btul tu,,jgn terlalu taksub dgn pasangan sbb takut merana nnti...

Anonymous said...

klu sume yg abg tulis ni mmg da nmpk kt dy , nak buat apo ?:(

shahrazali said...

cik anonymous :

klu semua mmg nampak kat dia,,dah sampai masa adik kena siasat la..korek rahsia dia sedikit demi sedikit..

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA