Click here OK!

Followers

Friday, 27 April 2012

KIAMAT TIDAK AKAN BERLAKU JIKA ..........................


Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!
Sebab Kiamat menurut Agama Islam

... ... ... ... ... ... ... ...

- Kemunculan Imam Mahdi

- Kemunculan Dajjal

- Turunnya Nabi Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya

- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,

- Pemusnahan Kabah,

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."

(Klik share or LIKE ok)

Kita selalu kirim ribuan bende kat facebook, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"



Sumber : Islam Iman Ihsan (facebook)

Teringat iklan shampoo yang dia mula-mula kata "2012 dunia berakhir?"..hehe..
sekadar berkongsi. Kepada yang dah pernah baca, bagus lah. Yang baru baca, renung-renungkan lah.

Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging...................................

22 comments:

LiNda said...

thankz for sharing..sebelum smpai kiamat kene la tambah amalan kan..:)

* shah, ko ok ke, nape serabut? kalo de prob jgn serabut2..take care bro..

Cik Puan Muda Umi said...

info yg bagus..kiamat 2012 tu suma ideologi omputih je tu..sapa lah kita nak meramal hari kiamat kan..

KizZ said...

BAIK!!!

♥ wawawawa ♥ said...

subhanallah...

CINTA UNTUK KITA said...

"2012 dunia berakhir? siapa tahu? bagaimana pula dengan masalah kelemumur?"

hmm sorry to say, this is the bangang among the bangang iklan!

p/s : sory abg shah. trlbih feel..:)

alyn adnan said...

tajut sgt dgr

Putry said...

subhanallah... thanx for shring abg shah :)..

El-Janna said...

dah share^^

Cik Farhana said...

Thanks for sharing (:

SETUJU ! --> Kita selalu kirim ribuan bende kat facebook, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir

Zul Fattah said...

tima kasih bro utk peringatan.. be prepare..!!! THAT THE BEST WAY

hanniKASIM said...

Nice sharing shah. thanks for sharing this.

**huhu lama x blogwalking..xsempat

shahrazali said...

linda :
ur welcome...btul tu..sama2 kita beringat...

ok x ok la...aku ni kan suka berfikir n byk berfikir..tu yg serabut sket..hehe..




cik puan muda umi :
btul tu umi...




kizZ :
BAGOOSSSSSS !!!




wawawawa :
emmm.......





cinta untuk kita :
xpe2....hehehe...iklan tu mmg bangang pun..hehe...




alyn adnan :
emmm.....kita renungkan bersama k..




putry :
ur welcome putry........




el-janna :
bgus la...




cik farhana :
ur welcome......lumrah manusia kn..cmtu la..




zul fattah :
sama2....sama2 la kita prepare..




hanni kasim :
ur welcome..........

LubLy said...

iklan shampoo nieh bingai..haha

shahrazali said...

lubly :
mmg pun..hehehe...

Cha_Haya said...

rasa insaf bila setiap kli fikir tentang hari pembalasan iaitu hari kiamat.astagfirullahalazim.semoga kita tergolong dalam golongan yg beriman.

nice sharing.. =)

shahrazali said...

cha_haya :
btul tu....mudah-mudahan...

c'axoera ヅ said...

Noted.....:)

shahrazali said...

c'axoera :
ok...noted..

Juliet_iRa~" said...

ada ek iklan tu?mcm prasan tp xigt brand ape..

thankss 4 share..nice info..

jom sm2 tambah amalan :)

shahrazali said...

juliet ira :
ada2....iklan shampoo...jom la sama2 tambah amalan...

alyn adnan said...

k :)

shahrazali said...

ok (>_<)..

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA