Click here OK!

Followers

Thursday, 8 December 2011

MARI BERLATIH NYANYI


Tengok tajuk macam nak ajak orang ramai berlatih nyanyi sama-sama kan. haha. Alamak, hari ini dah hari khamis, esok jumaat, lusa sabtu, lepas tu ahad. Ahad malam aku dijemput ke majlis makan malam pra graduan Uitm untuk fakulti FSKM (Fakulti Sains Komputer dan Matematik). Aku dijemput untuk membuat persembahan nyanyian masa malam 'dinner' tu.

Dah macam artis dah rasa. haha. Budak kelas aku ni AJK besar juga la kat fakulti ni, so dia 'offer' la kawan aku buat persembahan untuk 'dinner' tu, dia setuju then dia ajak aku sekali. Mula-mula macam tak nak, tapi bila tau dapat makan free masa dinner tu, terus aku setuju. hehe. Orang lain datang bayar, yang buat persembahan jek dapat makan free. hehe. Siapa tak nak makan free woii..

Kitorang buat persembahan bertiga. Aku jadi penyanyi utama (ehem-ehem). Dua orang lagi main gitar dan backup aku nyanyi. Mula-mula memang semangat giler pilih lagu nak nyanyi. Cadangan awal nak nyanyi lagu Perpisahan Ini dan Beribu Sesalan (versi lelaki). hehe. Tapi bila dapat tau kena pilih lagu ikut tema, terus goyang nak nyanyi. Apa tema dia??? Tema tradisional beb. Waduh-waduh. lagu apa sih nak nyanyi??

Setelah bertungkus-lumus mencari lagu ala-ala tradisional, akhirnya kitorang dah jumpa lagu yang boleh dinyanyikan masa dinner tu. Lagu-lagunya adalah Inang Bujang dan Dara by ILLUSI, Bimbang Serumpun Kasih Terbuang by E.Y.E dan lagu Ghazal Untuk Rabiah by M.Nasir dan Jamal Abdillah. Susah-susah tu lagu, tapi layan je la kan. 

Entah ada yang pernah dengar ke tidak lagu-lagu ni. hehe. Aku pun jarang dengar lagu-lagu ni sebelum ni. Kawan aku yang pilih, aku layan jek. Kena ikut dia juga sebab dia yang nak main gitar. Lagu Ghazal Untuk Rabiah tu selalu la dengar dan nyanyi. 


So, mari la kita menyibukkan diri dengan berlatih lagu-lagu ni. Assignment yang berlambak tu tolak tepi dulu. Lepas ni nak stop minum air batu kejap. hehe. Jaga suara la katakan. 


Serius na muke ko !!! rilek ar...Itu sje jek pegang tu. Bukan nya terer main. haha..
Alamak !!! Bersepah betul bilik. Malu la plak...

16 comments:

cik pinaz said...

haha .. lagu rabiah je besa dngaq .. yg lain sumph x tw ..

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh best la g dinner siap jd penyanyi yer..kira jadi artis jemputan la malam tu ekk?? hehehe
harap2 persembahan mlm tu terbaekkkk!!!

ILA HonEyBuNNy said...

wakkaka...sempat lago noo nak nyanyi...
xsempat nak nyayi..presentation n esmen banyak..ehheheh

cik wanie Lovela (CWL) said...

wah ..wah bukan main cara pegang gitar :P igt yuna tadi

c'axoera said...

cari ilham ngan bantal busuk ker heheheeh :)


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Juliet_iRa~" said...

wahh nak dengar2!!

heeee

konde said...

berlatih nak sambil mandi


Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

zOeY zAu YaH said...

selamat beryanyi haha

MaYa MustWany said...

wahh autogrp plz..hihih
amalkan minum air suam.have fun!

J.Syazwana said...

ade ke bilik lelaki yang tak bersepah ?

huahuahua :P

Ungu Violet said...

kehkehkeh...lagu tradisional..layannn..:)

Mia Meymi said...

hehe..nk dengar jgk..klau best bole masuk ujibakat mentor.:p

Kartini said...

cuba boh skit vdeo nynyi tuuu. ngee nak juga dengo

El-Janna said...

amboiiiiiiii

KizZ said...

Amboi gambar aku tak masuk eh?!Hihi

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA