Click here OK!

Followers

Thursday, 17 May 2012

my best friend birthday.3

16 Mei adalah Hari Guru. Selamat Hari Guru diucapkan buat semua guru dan pensyarah di Malaysia especially yang mengajar aku. 16 Mei juga adalah hari lahir kawan baik aku kat UiTM ni. Amnah nama dia. Selamat Hari Lahir Amnah. Semoga panjang umur, murah rezeki, dan bahagia disamping orang tersayang. 

Sebelum-sebelum ni kitorang prank member seminggu or 2 minggu lepas birthday mereka. Ada yang lepas sebulan baru nak sambut. Sebab nak dengki kan. Jangan sampai diorang perasan. Tapi kali ni, kitorang bertukar ke taktik lama iaitu pada malam birthday dia. 

Sebelum-sebelum ni aku ada post pasal sambutan birthday member-member. Klik kalau nak tengok gambar. my best friend birthday. my best friend birthday.2  . 
Malam tu salah seorang geng mesej dia kata nak buat assignment ENT. Dia pun pergi la ke tempat yang disuruh. Dipendekkan cerita, lagi 2 orang ahli kumpulan tak datang. Dia pula diberitahu budak yang tak datang tu ada kat tempat sekian-sekian. Ada masalah katanya. Dia bersama kawan sorang lagi pun pergi la ke sana. Sampai jek sana kitorang terus suprise dia dengan kek. Terharu dia. hehehe. Lepas tu main tepung la. hahaha. Jom tengok gambar plak. 


menakutkan...hahaha.

Sorry amnah..(aku la yang serang ni..haha)

Dia tetap tersenyum walaupun diserang tepung...hehe

Dua orang jek lelaki yang datang....

Seram neyhhhh....

they're my bestfriends

kelakar,,kelakar..hahaha..

baik-baik pisau tu amnah... hahaha.

skuad penyerang berehat di bangku simpanan.. hahaha

Aku pun kena last2 masa nak makan kek

Lepak minum kat kedai mamak berdekatan lepas main tepung. Birthday girl belanja kitorang minum. Baik punya birthday girl. Aku la yang hasut dia suruh belanja kitorang.. hahahaha. 






Amnah ni memang ada naluri seorang guru. Birthday dia pun sama dengan Hari Guru. Dia la yang selalu ajar kitorang kalau kitorang tak paham masa belajar dalam kelas. Kalau ada kuiz or test, dia la jadi petunjuk apa yang kitorang kena belajar. Untuk final exam pun kitorang merujuk kat dia kalau nak belajar. Untuk Amnah : SELAMAT HARI LAHIR DAN SELAMAT HARI GURU (16 MEI). JASAMU DIKENANG. hehehe.  



Ok... Assalamualaikum dan selamat berblogging.................................................

34 comments:

Cik Farhana said...

Hahah teruk seyh B'day Gurl kena baling tepung . happy belated b'day jugak utk kwn shah:)

shahrazali said...

cik farhana :
mmg teruk pun....hehe..nasib baik x kena telur skali..

محمد شهريل القنيطري said...

ehem...masih ingtkah lagi ko padaku??hehe,aku dh jdi menteri skrung..hahaha..btw ala MU kalah tipis je ngan MC..kita cuba lgi thun hadapan..tapi 1 comment tentang baju baru MU..ko kena ubahlah bnyak sngt petak..hihi

[PCL] said...

hepi2 semuanya...ucap selamat kat kawan awak jg..hepi besday !

aniswany said...

time kolej dulu anis slalu kena tepung,sampai nanges2.kejam betol.hukhuk time beday kwn pn anis yg kena trok jgak.nasib2..

#hepi belated beday amnah ^_^

LiNda said...

bestnye prank org kan. huhu...teringat mase study dlu selalu men baling tepung smbut besday orang, siap dengan telur ayam lagi..:)

Happy besday to AMnah..:)

Cik mama said...

memg adatlaa kna cam tu kan, baru syookkk.. picca kelakar tu memg menyeramkan laa... huuuuuuu

Elysa Sofia said...

Tak sah kalau takde tepung..huhu lisa pernah kena tepung masuk mata. serius sakit dan tak boleh buka mata T__T

EZAN IDMA said...

waaa main tepunggg

♥ wawawawa ♥ said...

kesian die!! ade bufday kwn satu maktab sy, kene simbah ngn air longkang..hihihi~ lg kesiaan..die pun redhaa jelaa

ps: pmpuan free hair & mata bercahaya tu mmg menakotkan..sure ke tu manusia? hehe

Rafflesia™ said...

nasib baik xkene telur. naye..hihihi kecian cikgu ni..hihihi

J.Syazwana said...

aku memang fobia betul lah dengan tepung2 ni. kalau classmate aku lagi lah wajib ade telur. huhu

shahrazali said...

dalca :
msti la ingat...lma dah x nmpk ko dalca..siapa lah aku nk mengubah baju MU tu..hahaha..cmne pun baju dia,,aku tetap beli jgk kot..haha..






PCL :
ok broo...akan disampaikan..





aniswany :
org2 comel cam anis mmg selalu akan jadi mangsa...hehehe....sabar je la..






linda :
best...puas hati..haha..dulu2 pun aku kena jgk...telur mcm kejam sgt utk bdk pompuan..hehe..






cik mama :
seram kan...hehe...dah la amik gmbr malam2..

shahrazali said...

elysa sofia :
betul tu..x best la klu xde main tepung kan..hehe..tp agak bahaya la klu sampai masuk mata kn..





ezan idma :
habis tepung satu peket..hehe..






wawawawa :
kejam btul tu kena air longkang...mmg xleh nk lepak2 lg la klu dah kena air longkang tu..

itu manusia la..hahaha..tp seram kn tgok..





rafflesia :
kesian kn....adat la tu kena prank masa besday..hehe..





j.syazwana :
nk xnk kena redha jek la klu orang nk sambut kan...hehehe...tahan je la kena tepung tu..

ILA HonEyBuNNy said...

wahhaha..habis bertepung muka birthday girl..hehe..

happy birthday to her..:)

alyn adnan said...

serupa itu tepung goomakk ! haha.. omey2 belake... mate serraaammm. menyala O.o

shahrazali said...

ila honeybunny :
sy la yg serang muka dia tu...hehehe....





alyn adnan :
comel dan seram....itu adalah tema kami...hahaha..

محمد شهريل القنيطري said...

haha...xkan penyokong setia x mampu mengubah...hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tepung ok lagi... kalau bg ngan telur, milo basi.. lagi haru.. hehe

dorg xkan marah.. pasti akan tersenyum.. sebab tu laa kenangan manis bg dorg..bila ada kejutan begitu.. hehe

Cik Puan Muda Umi said...

uih mata semua bersinar semacam ja ni..hehe..abg shah tak kena tepung pon,tak aci btol..haha

O CIKTEDDY said...

pergh ini prank habis! huhu
best3!

Badrina Ibtisam said...

Wahh happy belated birthday to yo friend!! Hehe:)

Miss N @ Nadia said...

wah.. seronoknya main tepung

Domu-kon said...

seram tengok gmbr yang girls kena tepung..heheh...dah la malam2..huwahuwahuwa

shahrazali said...

dalca :
klu SAF tu pak cik aku bleh la aku tukar...hahaha..





C.M.A :
btul tu....kenangan yg diorg akn ingt smpai bila2...hehehe..






cik pua muda umi :
kena jgk la....tp sket jek..siap kena krim kek lg..hehe..






o cik teddy :
mmg best,,,tp kira ok la ni kena tepung jek..hehe,..

shahrazali said...

badrina ibtisam :
akan disampaikan....thanks..






miss N @ nadia :
seronok la....sbb kenakan orang..






Domu-kon :
tu la pasal....mcm ape dah muka diorang...hehehe..

alyn adnan said...

hahaha.. momok comel dtg

shahrazali said...

alyn adnan :
spe momok comel tu???hehe...alyn la kn...

AdaM Hawa said...

zaman jadi student memang seronok.. tepung.. telo.. tu mesti ada bile besday.. happy birthday!!

shahrazali said...

adam hawa :
btul3.....hehe...tepung wajib..

CekbOlat-bOlat said...

err.. mencurigakan.. ekekkekeke..
bestnye dpt kwn cm tuh

shahrazali said...

cekbolat-bolat :
apa yg mencurigakan tu???hehehe....best klu ada kawan sekepala...hehe..

Putry said...

terbaik abg shah hhahahahah

shahrazali said...

putry :
nk prank kawan,,msti la terbaik...haha..

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA