Click here OK!

Followers

Saturday, 21 January 2012

MARI BERCUTI !!!!!!!!!!!!!!! NA NA NA NA NA TERENGGANU KITERRR


Kalu tuang gi pata timor
Jangan lupa maghi sokmo
Negeri terengganu memang sohor
Tempat molek, tanah subor
Tempak Molek, tanah suhor
Na na na na na Terengganu kita
  
Hari ni aku akan bertolak ke Terengganu dengan menaiki kereta WLD 9. Stylo kan no plat kereta tu. Sebenarnya ada 4 nombor, tapi disebabkan plat kereta dia kena langgar dengan kereta orang, tinggal 9 jek. Kereta milik Iz, housemate aku. Aku bercuti dan menjejakkan kaki buat pertama kali nya di negeri Terengganu. Umur dah suku abad, Terengganu pun tak pernah pergi. hahaha. Kesian kan?? Apa yang best ek kat Terengganu?? Ada siapa-siapa orang Terengganu or dah bercuti kat sana?? Best??? hehehe.. Aku pun tak pasti sangat. Yang penting kawan aku Iz ( owner Kiz Garden), akan bawa aku jalan-jalan kat sana. Rumah dia dah la dekat dengan pantai. Syok la boleh pergi pantai sesuka hati. haha. 

Kat sana aku akan tidur di rumah Iz. Makan memang tak payah nak risau la kan. Mesti la mak dia masak sedap-sedap untuk tetamu kan. hahaha. Macam-macam tempat diorang nak bawak aku, dan macam-macam makanan diorang nak aku rasa. Aku kan pengktirik makanan tak bertauliah. haha. Yang penting aku akan makan nasi dagang kat sana. Nasi dagang dari air tangan orang dari Terengganu sendiri. Emmm, paham kan maksud air tangan tu. Paham-paham je la ek. 

Aku orang Johor, tapi pernah sokong Terengganu tau masa perlawanan bola sepak separuh akhir Piala Malaysia antara Selangor dan Terengganu. Siap tengok kat stadium Shah Alam lagi sebab nak sokong Terengganu. Berkat kedatangan aku, Terengganu menang malam tu 2-0 di tempat lawan. Tak caya tengok la gambar ni. hehe.



Tapi Terengganu kalah masa Final Piala Malaysia tu. Sebab aku tak datang kot. hahaha. 

Aku kat sana tak ada la lama sangat. Mungkin dalam 3 atau 4 hari. Then, balik Shah Alam semula, kemas barang-barang lain. Lepas tu baru la aku pulang ke kampung halaman di Pontian, Johor. Rindu dengan mak dan anak-anak buah aku yang comel-comel tu. Selama 3 or 4 hari mungkin tak dapat nak online. Tak dapat la nak jalan-jalan kat blog pembaca setia aku. Insyallah aku akan jalan-jalan kat blog kawan-kawan kalau aku sempat online. 

Kawan-kawan blogger,,, doakan aku selamat sampai ke Terengganu, selamat sampai ke Shah Alam balik, dan selamat sampai balik Johor nanti ok. 



sambung nyanyi. hehe. 
Kalu nok tra nasi dagang
Kita pakat gi kampong ladang
Buat bekal gi merang
Di setiu pata peranginan
Singgah sebetor ke rantau abang
Kita tengok penyu telor
Kita tengok penyu telor
PENYU TENGOK ........................... 
tengok ape????  



TERENGGANU !!!!! I'M COMING !!!




14 comments:

LiNda said...

seius terengganu memang best..banyak tempat menarik, makanan pun sedap2..Aku pernah gi mase kena outstation 2 mggu kat kuala trengganu. Makanla seafood puas2..:)

Original CikTeddy said...

hai2..mai ganu ye..cik org ganu.huhu neway,slmt pegi slmt pulang =)

MaYa MustWany said...

hahah,mas pun tak pernah mai ke trgannu ..nanti bawak penyu seekor ye.have fun!

Zaza Fakharuldin said...

ganu kite. ble la bleh pulang ke tanah air. hurm

Kazen said...

ooooo Iz org ganu upenye...have a nice holiday day yea :)

Cetusan Terkini | 6 Sikap Blogger Super !!

~SaL IjOu~ said...

wah..syoknya g bercuti..selamat bersuka ria ya~
& selamat pergi & kembali~ =)

nasha sanza said...

happpy holiday1 jang lupa beli buah tangan!hhehe:P

محمد شهريل القنيطري said...

patutlah hilang x jwb teka-teki aku..hihi

cik pinaz said...

tak boleh blah , sebab en.shah dtg je terenganu menang . hahaha

syieda ;) said...

org ganu eyh. semangat. hope, selamat pergi & kembali. happy holidays :)

cik puan muda umi said...

hepi holiday..jgn lupa beli kopok lekor,wajib tu..hehe

shera haifa said...

selamat bercuti..:)

ILA SYAMILA ♥♥ said...

jgn lupa souvenir untuk ila ! :D

Ungu Violet said...

sya pun org johor gak...hihi

siyes tak penah gi ganu...huhu

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA