Click here OK!

Followers

Wednesday, 18 January 2012

APAKAH YANG TERSIRAT??

"WORDS OF FORGIVENESS COME EASY, LOVE DOES NOT"

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 "WHERE THERE'S LIGHT, THERE WILL BE SHADOWS"

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Apa maksud sebenar ayat-ayat diatas ????

25 comments:

محمد شهريل القنيطري said...

aku nmpk huruf xxxxxxx ja bnyk..haha

shahrazali said...

loorrhhhh...itu plak yg ko nampak... try la korek maksud 2 ayat kt atas tu... xxxxxxx tu aku sje letak..haha..

محمد شهريل القنيطري said...

haha..aku huraikn dlm b.arab blh??hehe mklmlah bru pas exam..jgn lpa tngk esok madrid ngan barca..

shahrazali said...

aku plak yg x paham nnti....maklum la...dulu bhasa arab asyik fail jek kt skola agama...

game tu kt sini,,khamis pagi kol 6 kot...msti la tgok kn...el classico..

محمد شهريل القنيطري said...

haha..walopon kurasakn kelab ku bkl klh tetap vamos madrid!! syok gak lari dri tajuk ko hari ini..hihi

shahrazali said...

haha...ko memang....lari tajuk btol...tp klu pasal bola,,aku minat jek..haha..

xpe2..ko kan bos aku,,aku x kisah,,sbb tu aku dapat masuk team dalca...

محمد شهريل القنيطري said...

haha..ko ni ada-ada ja lah..ok wei aku cuba bg pendapat aku pada ayat yg kedua..ayt tu menunjukkn walaupon masa depan seseorang bakal menjadi cerah namun dia tetap pernah menempuhi masa lampau yg agak perit..

dan pendapat kedua yg boleh dirumuskn setiap manusia ada pro dan kontra nya ada silap dan baiknya..

ni perspektif aku jer..so lama x berbahasa melayu jadi janggal tatabahasa..haha

shahrazali said...

pendapat yg menarik.....haha....

LiNda said...

boleh tak nk bgi pendapat? yang first tu xsure la, tapi yang second tu saya rase setiap kejayaan atau kesenangan mesti akan ade halangan...

ish...penat gak nak memikir nih

shahrazali said...

bole2....pendapat org ramai mmg sy mahukan...hehe...

pendapat awk pun bagus linda...

Original CikTeddy said...

yg pertame tu mksudnya cinta@ syg x dtg dgn mudah,memerlukan masa..x mcm kata2 maaf,kalo kite brsalh kite trus mntak maaf..Cett!nmpk sngt fail memahami..haha

yg kdue,stiap ape yg kite buat tu msti ade kesannya..bayang2 tu utk dijadikan sbgai peringatan..er,cik pon x fham..haha

ala,pndpt abg shah plak cmne?ekeke

DOMU-KON said...

it's depend on people.. setiap orang anda makna yang tersirat yang pasti berbeza..

izzana said...

where's the light there's a shadow. bagi pandagan una lah maksud dia dimana ada kegembiraan disebaliknya pasti terselit suka duka

HeNRieTTa JoSe said...

wow....dalamnye maksud....hehehe....

teha said...

aku pon xtau nak describe camne ayt2 tu.. hehe

shahrazali said...

cik teddy - ada la..hehe... setiap pandangan dn pendapat xde yg salah..dah nama pun pendapat sindiri kan...

domu kun - btol ape domu bgtau tu.. sebab tu sy nk tgok ape pndapat org lain berkaitan ayat ni..

izzana@una - pendapat una simple tp bagus..

henrietta jose - mksud mmg dalam,,tp sesiapa sje bole beri pendapat masing2..

teha - ayat2 tu berkaitan dgn hidup kita jgk...dn berlaku dlm hidup kita..teha boleh tgok contoh2 pendapat yg lain..hehe..

nasha sanza said...

setiap org ada bayangnya..:)

El-Janna said...

hehee sshnya nk phm maksud tersirat^^

shera haifa said...

bukan tak tahu maksud tapi tak tahu nak bagitahu cm mana.. cukuplaa sy sorang yg tahu apa yang sy tahu..hehe

c'axoera said...

maksud XXXXXXX tu sebenarnya apa ekkk hehehe

shahrazali said...

nasha sanza - memang org ada bayang2...klu x ,,bukan org la kan...hehe..

El-Janna - senang jek klu awk kaitkan dgn kehidupan awk...hehe..

shera haifa - emm...kongsi la pendapat awk..pe salahnye kn..hehe..

ch000tz - sorg lg tnye pasal xxxxxxx tu...hehe...tu sje2 jek...mksud 2 ayat tu yg sy mntk pendapat..

KizZ said...

light tu maknanya peluang..
Shadow tu maknanya setiap peluang tu ada jalannya..so macam nak kena ikut la arah bayang tu..

Tak faham??

Aa lu pikir la sendiri jaliiii..

shahrazali said...

paham jek......hahaha....

tp mna boleh ikut bayang...bayang yg ikut kita...

Juliet_iRa~" said...

mcm2 benda tersirat..terpulang pd tafsiran msg2..;p

shahrazali said...

juliet ira - btol tu ira.....stuju dgn awk..

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA