Click here OK!

Followers

Friday, 13 January 2012

ANDA PASTI AKAN SHARE LEPAS TENGOK.... BETOL TAK ???

Hai semua. Jam menunjukkan pukul 340 pagi. Hari ini hari jumaat, jadi tengahari wajib la sembahyang jumaat kan. hehe. Hari ni ada presentation projek Mathematic Modelling pukul 1030 pagi. Segala kerja sudah siap. Alhamdulillah. Tinggal nak present jek. 

TOLONG-MENOLONG AMALAN MULIA


Hari ni aku nak share satu video yang "Anda pasti akan share video ini setelah anda lihat". Masa mula-mula tengok, aku rasa biasa jek video ni. Tapi lepas dah lama-lama, video ini banyak memberi pengajaran kepada kita semua. Apa yang aku belajar daripada video ini adalah perbuatan yang baik pasti akan dibalas baik. Benda ini sememangnya semua orang pasti tahu dan setuju kan. 

Jadi percayalah. Setiap perbuatan kita yang baik bukan sahaja akan mendapat pahala, malah akan dibalas dengan kebaikan. Lagi satu yang aku belajar dari video ini, kita tidak boleh sombong dan sentiasa menolong orang lain di dalam kesusahan. Tak kisah la pertolongan sekecil kuman sekalipun. Kerana satu hari nanti, kita juga akan memerlukan pertolongan seseorang. 

Tidak semestinya kita hanya menolong orang yang menolong kita, kita juga haruslah menolong sesiapa sahaja tidak kira bangsa, agama, tua atau muda. 

Enjoy this video ok !
LEPAS DAH BACA DAN TENGOK, KLIK SHARE KAT BAWAH YE. HEHE. 
JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN DAN KLIK "LIKE" JUGA OK.

26 comments:

~ayusleeping~ said...

ayu singgah sini.. ayu da tengok video tu.. best.. ^_^

Original CikTeddy said...

hee..sweet lah..

CekbOlat-bOlat said...

setiap kebaikan dibalas dgn kebaikan kn =D

cuma cepat atau ;ambat aje..

Mawar berduri said...

^_^ moga kebaikan terus menakluki hati2 yang mampu menilai .. nice one

c'axoera said...

ikhlas tdak mengharapkan balasan :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alamak..xleh buka laa.. huhu

J.Syazwana said...

ramai jugak org share video ni kat fesbuk. hhuhu. nak tengok kat rumah berukben lembab. nak tengok kat opis utube kene block. acane tuh? huhuhu

Juliet_iRa~" said...

btol2..buat baik k :)

da abis exam ke?;p

starzieti said...

betul betul. :)

LL Cool J said...

bagusnye kalo semua org macam tu..hope kite semua pun blh tolong memnolong org kan..:)

shera haifa said...

tolong menolong amalan mulia.. lg2 tolong org yg benar2 memerlukan..:)

MaYa MustWany said...

ooo dah share dah kat fb 3 minggu lepas xsilap..hope Malaysia pun macam tuh gak kan

Ungu Violet said...

klau kita buat baik...kompem org len akan wat baik ngan kita gak...:)

echaRierie said...

liked !

hehe..video yg menarik.. :)

Cik Pensil said...

hehe .. share ye! :DD

nasha sanza said...

baiknya diri awak en.shah..

cik pinaz said...

betul tu , setiap perbuatan yg baik pasti akan di bls dengan kebaikan . insya'allah ..

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

♥ aeryn ♥ said...

suka! nice video.. :)

Anis Adila Aris said...

suka sgt tgok video tu..

perkara baik dibalas baik.. Tak semestinya kita tolong org tu, org tu akan tolong kita balik... :D

milo said...

kalau la semua orang macam ni, aman dunia ni.. :)

sUe UnniE;) said...

emm..
errr...


tenet kite tak loading vid tu. jadi nak komen cane..?


ini seriyes. hehe

Juliet_iRa~" said...

thankss awk..:)

nur farahin binti sulaiman said...

nak buat baik juga la.. hehhe..

p/s~ maap lmbt plak membalas.. farah baru baik demam..>_<

Penjual Reflesia™ said...

buat baek dibalas baek... =.= insyaAllah..

ILA HonEyBuNNy said...

dah tgk dalam fb...

lama xsunggah sini..ehheheh

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA