Click here OK!

Followers

Friday, 7 June 2013

ROMEO KAH AKU ????

Assalamualaikum semua !!! Bertemu lagi kita dalam rancangan !!!!!!! SembangShahrazali... Clap18x... hahaha. 

Hari ni aktiviti aku pergi Hospital Kota Tinggi melawat makcik aku masuk wad hospital sana. Semoga dia cepat sembuh. Aminnnn. 

Tadi lepas Maghrib aku saja membongkar cari gambar konvo masa diploma, terjumpa plak 1 fail yang dipenuhi surat-surat cintan, kad-kad raya, dan gambar-gambar gadis yang aku kenal dulu. Aku keluarkan semua, baca satu persatu. Mula la nak teringat balik zaman-zaman dulu dikala aku sebagai romeo. hahaha. Romeokah aku??? Ada yang panggil 'abang' ada yang panggil 'abg shah', ada yang panggil 'abi', ada yang panggil 'sayang', dan lain-lain lagi. Semua tu surat-surat dan kad-kad raya antara tahun 2002 hingga 2007. Ketawa sorang-sorang aku baca. Kalau masa dulu-dulu, mana ada pakai handphone. Bergayut guna public phone jek, tak pun telefon rumah. Tapi kalau guna telefon rumah kadang-kadang je la kan. Bil melambung, kena bebel plak. hehe. Surat-menyurat tu biasanya sebab nak minta gambar jek. Dulu-dulu mana ada main facebook. Nak tengok gambar kena pos atau bagi masa dating.


Aku ada ramai gadis yang sayang aku dulu-dulu. Dulu asal jumpa perempuan cun jek, selamber jek mengorat sampai dapat no telefon. Bila dah dapat no phone, anggap jek la dah selesai sebab aku sangat manis bila berbicara kat dalam telefon. Memang perempuan akan cair dengan suara dan lenggok aku bercakap. Aku ni jenis matang awal pasal hati perempuan dan macamana nak cairkan hati perempuan. hehehe. Ada sesetengah perempuan ni yang jatuh cinta kat aku hanya dengan berbual di telefon tanpa pernah berjumpa. Ada yang sampai ke sudah, sampai putus hubungan tak pernah jumpa. Hanya berkasih dan bercinta di dalam telefon. Romeokah aku??? haha..

Dulu aku sangat suka mewakili sekolah dalam acara sukan. Sebabnya dapat cari awek sekolah lain. hahaha. Masa form 2, main bola tampar kat sekolah area Pontian, ada la jumpa sorang awek jaga papan markah ni. Muka dia sangat manis dan comel. Kecik jek orangnya. Sepanjang main, memang susah nak fokus sebab asyik nak tengok dia jek. Ada sekali, pasukan lawan serve lambung ke belakang, datang tepat kat aku. Tapi disebabkan aku asyik main mata dengan awek tu ( dia pun bagi respon baik), bola tepat menepek kat muka aku, dan pritttttt, wisel pengadil bertiup. Mata untuk pasukan lawan. hehehehe. Aku dikeluarkan sementara. Coach sound aku sebab main main-main. haha  Lepas game, terus jumpa dia kat papan markah, terus terang mintak no telefon sebab minat kat dia. Nombor macam biasa dapat, tapi umur 3 tahun lagi tua dari aku. huhu. Lepas tu dia jadi akak angkat, then terputus hubungan lepas 3 tahun. Romeokah aku ??? haha..

Masa form 5 pun ada dapat sorang awek masa wakil sekolah main bola tampar. Kat sekolah dalam JB la. Bila dah kenal-kenal, rupa-rupanya orang Iban, agama pun kristian. Tapi dia punya cun, memang superb la. hehehe. Hubungan tak kekal lama sebab janggal nak bercinta dengan orang bukan Islam. huhu. Romeokah aku??? huhuhu..


Dulu masa form 5, aku berulang -alik dari Pontian ke JB untuk ke sekolah. Budak 'baik' la katakan. Berulang -alik sebab kena buang asrama. (ikuti kisah di DISINI dan seterusnya DISINI). Selalu la lepak bustand larkin tu. Kalau ada nampak awek budak-budak sekolah, mesti aku akan tegur tanpa segan silu. Bagi ayat-ayat manis sket, sampai dapatkan no telefon. Kadang-kadang tak dapat, tapi kebiasaannya dapat la. hehehe. Layan dalam seminggu dua, bila dah bosan, cari perempuan lain. ( Masa ni tahun 2004, dah pakai handphone, jadi senang la nak ngorat perempuan kan). Romeokah aku????? hehehe..

Ada banyak lagi kisah romeo aku, tapi tak perlu nak nak bercerita lebih-lebih kat sini. Takut orang meluat plak baca. hahaha. Tapi ini semua dulu. Masa zaman muda remaja baru nak kenal dan ngorat awek. hahahaha. Kebanyakannya berlaku zaman sekolah menengah la. Pada aku la, hidup masa remaja, kalau tak nakal dan tak buat hal memang tak seronok. Kurang pengalaman dan cerita untuk diceritakan kepada orang lain. Kan tak best tu. hehehe. Sekarang ni memang dah tak la buat semua-semua ni. Aku berhenti menjadi mat Romeo masa umur aku masuk 18 tahun. Romeo kerrrrrrrrrrr??? hahaha....

Terima kasih kepada yang sudi baca. hehehe. Ini semua kisah-kisah aku bersama gadis-gadis. Kalau la dapat kongsi isi-isi surat cintan yang diberi kat aku, mesti lagi gempak kat sini. hahaha. Baru boleh nampak betapa Romeonya aku. hahaha. 

Akhir kata. SELAMAT JALAN ROMEO . hehe.
Assalamualaikum dan selamat berblogging.......................






4 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehehe tersenyum sorang2 kalau baca2 balik semua tu kan..:)

MaYa MustWany said...

romeo = playboy??

errr..llalalala..

AdaM Hawa said...

hehehe.. hebat².. tapi zaman² macam tu la yg manis.. tak leh lupa.. even umo dah masuk 3 siri ni tau.. kalau boleh di putarkan balik.. hehehe.. best!!

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Blogger! Jom join ni.. hadiah RM800 menanti anda!

http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/05/1st-big-giveaway-diari-sedetik-lebih.html

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA