Click here OK!

Followers

Wednesday, 10 July 2013

SELAMAT BEKERJA DI BULAN PUASA


Assalamualaikum dan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam tidak kira di mana anda berada. Mari lah kita sama-sama rasa bersyukur kerana dapatlah kita berjumpa lagi Ramadhan yang mulia tahun ini. Semoga semua amalan kita diterima Allah dan mendapat keberkatan dariNya.

Hari ini, Rabu, 10 Julai 2013 adalah hari pertama puasa. Raya dijangka pada hari Khamis, 8 ogos 2013. Ye ker ni?? hehehe. Baru hari pertama puasa dah cakap pasal raya kan. Malam tadi malam pertama Solat Terawih. alhamdulillah dapat buat penuh 20 rakaat bersama Solat witir 3 rakaat. Malam pertama terawih memang ramai yang amat Masjid Pekan Nanas tu. Siap ada 2 bas budak asrama dari sekolah menengah meramaikan jemaah.

Tapi biasalah tu kan. Minggu pertama memang ramai macam tu. Nanti makin lama makin berkurang saf kat masjid tu. Sepatutnya 10 malam terakhir la kita kena memenuhkan masjid untuk berterawih. Tapi orang kita ni, 10 malam terakhir la sibuk buat persiapan itu dan ini, shopping sana sini, dan macam-macam lagi aktiviti. Malam tadi baru malam pertama Ramadhan, tapi dah berbunyi dah mercun sana-sini. Itu mesti dah gian sangat nak membakar kan. Takpe lah, asalkan tak memudaratkan diri dan orang lain.


Aku dah lama tak update blog aku ni kan. Sebabnya aku dah mula sibuk kerana dah mula bekerja. Aku sekarang sedang bekerja di Kumpulan Perbadanan Johor atau Johor Corporation. Ada yang tahu pasal company Johor Corporation ni, tapi ada juga yang tak tahu. Kalau nak tahu lebih, layarilah laman web Johor Corporation ye. hehehe. Aku mendapat jawatan Eksekutif Pelatih merangkap PA kepada bos jabatan. Aku bekerja di Jabatan Bisnes Amal yang terletak di Komtar. Jabatan Bisnes Amal ini adalah jabatan yang menguruskan kebajikan NGO-NGO kat Malaysia ni dan juga menyumbang dan menolong rakyat Johor dari segi membuat majlis untuk mereka atau memberi sumbangan kewangan contohnya kepada anak-anak yatim. Itulah secara ringkasnya. hehehe. Contohnya
buat majlis tahlil dan yassin di surau di JB, dan jemput sekali ADUN kat situ. Dan majlis berbuka puasa bersama Sultan Johor dan rakyatnya bertempat di sekian-sekian.

Aku lapor diri sama dengan pengurus Manchester United yang baru iaitu David Moyes pada 1 Julai 2013. Esok dah 11 Julai 2013 masuk hari ke 8 aku bekerja. Baru sangat lagi. Bak kata omputih, 'new born baby' lah dalam JCorp tu. hehehe. Masih mentah dan hijau lagi. Sekarang aku cuba untuk belajar selok-belok suasana bekerja di sana dan belajar tentang kerja-kerja kat sana. Aku harap aku cepat belajar macamana nak buat kerja dengan betul.

Inilah bangunan Komtar tempat aku bekerja (tingkat 10)

Aku bekerja di Komtar, JB bersebelahan dengan City Square. Bangunan Komtar ni bangunan lama dan sedang di renovate. Naik lif dia punya la seram bunyi. Rasa macam nak runtuh jek rasa. huhu. Pejabat aku di tingkat 10, surau tingkat 18, cafe di tingkat 21. Tinggi kan nak makan. hehehe. Tak lama lagi siaplah bangunan Komtar ni nanti. Akan datang bangunan tu akan dipanggil JBCC (Johor Bahru City Centre). Lebih kurang macam KLCC la juga. hehe.
Komtar akan datang. Dipanggil JBCC ( Johor Bahru City Centre)

Baru masuk bekerja dah merasa kerja di bulan puasa. Aku harap aku dapat jek bertahan bekerja sambil berpuasa kat sana. Aku juga harqap aku cepat menyesuaikan diri kat tempat aku bekerja ni. Tahun ni alhamdulillah aku beraya dengan gaji aku sendiri. hehehe. Banyak benda nak kena beli dan bayar ni. huhu.

Ok la. Sampai di sini sahaja. Di bulan mulia ini, aku ingin mengucapkan


Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging................
>>> Harap dapat kuruskan badan bulan puasa ni... huhuhu..



11 comments:

Amnah Ridzuan said...

ramadhan kareem jali. Untung dpt kerja yang libatkan bdn kebajikan. Besar pahala ko dapat. Nak-nak bulan puasa ni. All da best Jali.

Amnah Ridzuan said...

All da best jali

Siti Hajar said...

hye jali. jaja here. goodluck and all the best. :)

Topik said...

Selamat datang ramadhan. selamat menjalankan ibadah puasa selama sebulan penuh hinggakan lebaran datang memberi kebahagiaan.

MaYa MustWany said...

tahniah shah.keje lok2.sbar n learning k..

salam ramadhan

aniswany lazim said...

hai jali...posa jgn xposa yek!


kehkeh sedap pulak pggl jali ni..manja gittchew :D

Juliet_iRa~" said...

slmt berpuasa juga shah...

wahh dah dpt keje kat negeri tumpah darahmu eh heee aritu kan dok merantau kan..

keje baik2!

Shahril Nasir said...

Selamat Berpuasa Bro...AKu dah balik malaysia ni..hehehe

Alyn Adnan said...

Selamat Berpuasa abg Shah :)

emy zulaiha said...

selamat berpuasa syah!

keje dgn ikhlas oke :)

Cik Farhana said...

Selamat berpuasa jugak shah~In shaa Allah semoga kita dpertemukan dgn malam yg penuh berkat, Lailatul Qadar.Ameen ya Rabb!

alhamdulillah da bekerja..berkat doa suma tuh..Goodluck shah!

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA