Click here OK!

Followers

Friday, 15 February 2013

SELAMAT ULANG TAHUN UNTUK DIRI SENDIRI

Assalamualaikum semua !!!!!!!!!!!!! Apa khabar rakan-rakan blogger sekalian?? Lama dah aku tak menaip kat sini kan. Aku rindu dengan rakan-rakan blogger dan pembaca setia blog ini. Kali terakhir aku post entry 221212. Sekarang dah 150213.

Tarikh 150213 ni agak istimewa la buat aku. Sebab itu la aku rasa nak mula berblogging pada tarikh ni. Tarikh hari ni 150213 adalah tarikh ulang tahun kelahiran aku. Banyak wish yang aku dapat kt facebook. Kalau tak ada reminder birthday kat fb tu, aku tak rasa ramai yang ingat dan wish kat aku kan. Percayalah. hehehehe. Ada juga rakan-rakan blogger yang wish birthday aku kat facebook tu. Terima kasih banyak-banyak ye rakan-rakan blogger sekalian.

Selama aku berehat dari berblogging ni, aku memang jarang bukak blog. Bila aku on9, aku hanya bukak facebook, email dan iklan jawatan kosong jek. Aku agak sibuk mencari kerja sekarang ni. Belajar dah habis, jadi kena la cari kerja. Jadi, dah macam-macam kerja dah aku mohon secara online dan pos. Sekarang tengah sabar menunggu peluang untuk dapat kerja. Hari-hari aku check email sebab nak tengok kalau ada apa-apa jawapan dari permohonan kerja aku tu.

Setakat ni aku hanya mohon kerja di sekitar Johor Bahru sahaja. Aku memang nak kerja area Johor Bahru, jadi boleh la aku duduk sekali dengan mak aku kat rumah. Aku dah tak nak berjauhan dari mak aku. Mak sekarang dah tua, dah banyak sakit-sakit. Jadi aku sebagai anak yang bongsu dan belum berkahwin perlulah menunaikan tanggungjawab menjaga mak aku kan. Setiap malam, mak mesti akan rasa kebas kaki. Aku kena la jadi tukang urut kan. Kadang-kadang, 2 hari sekali aku urut mak aku kalau tak utur dia hari-hari. Aku bukanlah pakar sangat dalam bab mengurut kaki, tapi kira boleh la sikit-sikit melegakan kebas kaki mak aku tu.

Kerja nak kat Johor Bahru, kahwin pun kalau boleh dengan orang Johor juga. Kalau dapat jodoh orang negeri lain, pun kalau boleh nak menetap kat Johor. Aku tak nak berjauhan dengan mak aku. Kalau ada sesuatu terjadi, ada la aku di sisi mak kan. Ingat lagi dulu, aku tak sempat nak jumpa abah sebelum dia meninggal. Sebab masa abah meningggal dulu, aku berada jauh kat Perak sebab belajar kat sana.

Ok, panjang dah aku bercerita hari ni. hehehe. Umur dah semakin meningkat, jadi aku akan cuba menjadi orang dan anak yang lebih baik dan berguna. Hari ni hari ulang tahun kelahiran aku. Hari ini juga ulang tahun mak aku melahirkan aku kat dunia ini. Terima kasih mak kerana melahirkan aku.

Assalamualaikum dan selamat berblogging........................

8 comments:

Lady said...

happy birthday, semoge panjang umurr...

Farahin Izzati said...

bro selamat hari tua ^^,v

Rapunzeel Cikilolo said...

selamat hari jadi ye :)

Yuliana Wahit said...

happy bufday.. done follow sini. come visit my site.. http://www.sayeshukepink.com/

Domu-kon said...

selamat hari lahir.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. untuk shah dan mak.. amin..

linda said...

finally update jugak..hehe. selamat hari jadi shah :)

MaYa MustWany said...

happy birthday shah (again)hihihi..

laki yang mas suka pun orang johor..kalau de jodoh,de la..hihihi..

mas doakan shah dpt keje k.amin

iAmCekbolat said...

lama tak kesini . waaaa hepy besdayy shahh :)

kim salam MAK ye . hehe

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA