Click here OK!

Followers

Friday, 20 July 2012

MENYAMBUT RAMADHAN DENGAN TENANG


Dah lama rasanya aku tak berblogging. Maklum la kan, sibuk exam dan buat persediaan untuk presentation Final Year Project. Tapi sekarang aku dah lega sebab semuanya dah habis. Final exam dah settle, Final Year Project pun dah settle. Hari ni 20 hb 7. Esok plak 21 hb 7 bersamaan dengan 1 Ramadhan. Maka dengan ini, aku ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT KETIBAAN RAMADHAN AL-MUBARAK. Puasa jangan tak puasa. No excuse la bagi yang dah dewasa dan boleh berpuasa kan. Lain lah kalau perempuan yang memang tak boleh nak puasa bila tiba masanya. 


Exam hari tu alhamdulillah semuanya ok. Tak ada la rasa susah mana kalau kita study betul-betul kan. Preparation untuk presentation pun semua berjalan lancar. Presentation pun semuanya berjalan lancar. Hari tu dah habis exam pun rasa tak senang duduk lagi sebab kena present FYP tu. Alhamdulillah semuanya dah habis. Maka tamatlah sesi pembelajaran ijazah aku di UiTm Shah Alam. Tapi belum boleh grad lagi sebab aku ada lagi 1 semester praktikal.
Selama 2 tahun aku kat Shah Alam tu, banyak betul kenangan pahit dan manis yang aku lalui. Semuanya masih segar dalam ingatan aku sekarang ni. Yang pahit tu kalau boleh, akan aku lupakan, dan yang manis akan dijadikan ingatan dan kenangan.  

Sebelum ni aku ada cerita, aku akan praktikal di Jabatan Audit Negara cawangan Johor Bahru. Lapor diri pada 10 hb 9 nanti. Dalam bulan raya lagi la tu. Harap-harap praktikal aku nanti berjalan lancar.

Sekarang ni aku dah berada di kampung halaman. Dah 2 hari dah aku balik. Duduk rumah ni, tak pernahnya aku rasa lapar. hehehe. Ada jek makanan kat dapur tu. Yang paling best, dapat makan durian puas-puas. Durian kampung sendiri beb. Kat Shah Alam tu ada jek orang jual durian, tapi rasa rugi plak nak beli sedangkan kat kampung sendiri ada dusun durian. Alhamdulillah dapat juga aku makan durian puas-puas setelah berminggu-minggu aku menahan nafsu nak makan durian. 

Aku tak sempat nak blogwalking lagi ni. Aku harap ada la pembaca setia blog ini singgah-singgah dan komen sekali kat sini. Tak tau la ada lagi ke tak rakan-rakan blogger yang masih ingat kat aku. Sebab aku rasa macam lama betul tak update blog dan terjah blog diorang. 

Nanti aku terjah habis blog-blog korang ye. Terutama blog-blog pilihan aku tu. Akhir kata dari tuan blog, SELAMAT BERPUASA dan jaga diri baik2 ok. Jaga mulut, jaga mata, jaga semuanya. Terawih jangan lupa k. hehehe. 



Ok. Assalamualaikum dan selamat berblogging.......................

15 comments:

LiNda said...

hehe..finally ko update gak ye. Takpe, utamakan exam tu dlu. Aku msih pembace setia blog ko. Btw, selamat menyambut ramadhan ye shah. Mintak maaf kalo ade salah dan silap dlm berblogging dan komen2.:)

LiNda said...

hehe..finally ko update gak ye. Takpe, utamakan exam tu dlu. Aku msih pembace setia blog ko. Btw, selamat menyambut ramadhan ye shah. Mintak maaf kalo ade salah dan silap dlm berblogging dan komen2.:)

Domu-kon said...

selamat berpuasa bro.. alhamdulilah exam dan fyp dah abes yer..wat leklok praktikal even takde gred pun yer.. audit negara tu tempat baguih..kerja rajin2..untung2 dpt kerja situ terus.. Moga Allah memberkati kamu bro.. jaga mak lelok yer.. :)

~Sweet Honesty~ said...

wehh..lama gilak tak hapdet..xpe xpee..saya ttp ingat kt awk..hehe

Salam ramadhan yea..jgn ponteng sahur tawww..(^_^)

Juliet_iRa~" said...

salam ramadhan juga shah :)

kemain makan durian kang ada y skt tekak..heeee

♥ wawawawa ♥ said...

slmt berpuasa =)

CekbOlat-bOlat said...

wah wahh :)
hantu doyann lahh ..

ehihihi..salam ramadhan dri cikbolat :P

Cik Farhana said...

Fuiyoo lama sungguh m'hilang..huhu besh kan da abes study, skunk nih bleh la aktif b'blog lg:)

slalu gak terjah blog nih..xhapdate tuh mksud'y struggle la tuh nak exam..huhu b'baloi:) Salam Ramadhan~

J.Syazwana said...

selamat berpuasa weh.
tulah teringat gak kat kau lama betul tak update.
hahaha

Semut Senyum said...

SELAMAT BERPUASA...
SELAMAT BER L.I
^___^ first time siggah sini kot... terkejut header penuh 1 skrin monitor. ehhehe

AdaM Hawa said...

selamat berpuasa shah.. maaf la.. akak tak dapat nak belanja shah makan durian time shah ada kat shah alam.. huhuhuhu

alyn adnan said...

salam ramadhan :)

Juliet_iRa~" said...

heeee mn reti nyanyi shah oiii..ira bkn mcm awk :p

nak tau kena tgk gambar kat blog..

salam ramadhan :)

ஜ miss klanika ஜ said...

selamat berpuasa dan enjoy di kg halaman !

O CIKTEDDY said...

aaaaaaaaaaaaa rindu lak kat abg shah..best la dah habis bljr..kite baru je nak mule..hehe
tp selagi kita hidup,pmbelajaran tu x pernah berakhir kan?hehe

salam ramadhan bang shah ^^

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA