Click here OK!

Followers

Wednesday, 27 June 2012

OH PEPERIKSAAN !!!



Jadual exam untuk semester akhir belajar




Sorry dah jarang blogwalking macam dulu. huhuhu....... Berjuang untuk final semester !!!
Wish me luck ok !
Assalamualaikum dan selamat berblogging....

Wednesday, 20 June 2012

MOHON SEBARKAN!!

PENTING DAN HARUS DIBACA!


Pada Hari Minggu yang lalu Satu Keluarga bersiar² dengan membawa beberapa minuman tin. Pada hari Isnin, dua anggota keluarga dimasukkan ke hospital dan ditempatkan di 'Bilik Intensive Care Unit.'
...
Dia meninggal pada hari Rabu. Hasil autopsi menyimpulkan ia terkena Leptospirosis. Virus ini terlekat pada tin minuman yang diminumnya, tanpa menggunakan gelas/cawan. Hasil test menunjukkan tin tersebut telah terkena (dijangkiti) urin tikus yang sudah mengering yg mengandung leptospira.

kita dinasihatkan agar membilas secara rata bahagian atas semua tin minuman sebelum meminumnya. Kebiasaanya tin² minuman ini disimpan dalam gudang dan terus dihantarkan ke kedai² runcit, tanpa dibersihkan.

Sebuah penelitian menunjukkan bahawa bahagian atas semua minuman tin lebih tercemar jika dibandingkan dengan tandas awam (penuh kuman dan bakteria.)

Jadi, bersihkan tin minuman terlebih dahulu dengan air sebelum memasukkannya ke mulut untuk menghindari segala jenis kecelakaan.


SHARE & SEBARKAN!
 
SUMBER
Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging..... Lama aku tak update. Sibuk sangat dengan assignment. huhuhu. Final year student la katakan. Malam ni aku nak blogwalking blog pilihan dan blog pembaca setia aku. Tunggu !!! 

Monday, 11 June 2012

JANGAN MAKAN




Apa dia jangan makan tu??????
Saja nak kongsi. Aku selalu juga makan kombinasi-kombinasi ni. huhuhu.




Orang kata kalau nak kurus, jangan makan malam. hehehe. Kalau kita nak berdiet pun, makan la juga walaupun sekeping roti, sekeping biskut atau sebiji epal kan. Asalkan kita makan.


 SUMBER

Aku agak sibuk sekarang. Dah nak dekat exam kan. Semua assigment nak kena siapkan. Study untuk test lagi. Buat video rakaman untuk third language lagi (aku amik Jepun). Thanks kepada yang sudi jenguk blog ini walaupun jarang update. 


Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging.........

Friday, 8 June 2012

JAWAPAN TEKA TEKI TEKA TEKUK


Entri kali ni adalah entri jawapan untuk soalan teka teki yang lepas... Klik <SINI> untuk ke entri tersebut. Thanks kepasa yang sudi jawab. Kepada yang tak jawab pun thanks juga kerana sudi tinggalkan komen.


If the King dies, what will his son become ??
Answer : __He will become an orphan__



Tahniah kepada SWEET HONESTY, BADRINA IBTISAM, J.SYAZWANA dan DALCA kerana menjawab dengan tepat untuk soalan 1 ini. Korang pergi blog diorang ok....





There is part of the body, sometimes strong and sometimes soft, the adult will have a longer one, and the child will has shorter one, foreigners' are hairy.
What is it ?? 
Answer : ____Hand___ 



Soalan 2 ni tak ada yang jawab pun. hahaha. Jangan fikir yang bukan-bukan dah la pasal soalan tu. hahaha..

Jangan persoalkan jawapan-jawapan ini ye. Sebab jawapan ni memang dah sedia ada. Bukan jawapan aku pun. hehehe. 


Ok, assalamualaikum dan selamat berblogging...........


>>> Hari ni aku dan geng sekelas ada lawatan ke JAKIM kat Putrajaya.... First time nak pergi JAKIM ni. hehehe. Lecturer kitorang saja buat lawatan ke sana. Ada kaitan juga la dengan subjek kitorang ISB (Islamic Business)..

Monday, 4 June 2012

TEKA TEKI TEKA TEKUK


If the King dies, what will his son become ??
Answer : ______________



There is part of the body, sometimes strong and sometimes soft, the adult will have a longer one, and the child will has shorter one, foreigners' are hairy.
What is it ?? 
Answer : ______________

Saturday, 2 June 2012

10 PERMINTAAN SYAITAN

.


Ceritanya Rasulullah sedang berbicara kepada iblis dan bertanya apa saja permintaan iblis yang sampai saat ini dikabulkan Allah SWT. Ada 10 permintaan iblis yang dikabulkan Allah .. Apa saja?

Nabi Muhammad : Berapa hal yang kau pinta dari Tuhanmu?
Syetan : 10 macam
Nabi muhammad : Apa saja?

Syaitan :

1. Aku minta agar Allah membiarkan aku berbagi dalam harta dan anak manusia, Allah mengizinkan.
Allah berfirman : “Berbagilah dengan manusia dalam harta dan anak. dan janjikanlah mereka”, tidaklah janji syaitan kecuali tipuan.” (QS Al-Isra :64)
Harta yang tidak dizakatkan, aku makan darinya. Aku juga makan dari makanan haram dan yang bercampur dengan riba, aku juga makan dari makanan yang tidak dibacakan nama Allah.

2. Aku minta agar Allah membiarkan aku ikut bersama dengan orang yang berhubungan dengan isterinya tanpa berlindung dengan Allah, maka syaitan ikut bersamanya dan anak yang dilahirkan akan sangat patuh kepada syaitan.

3. Aku minta agar boleh ikut bersama dengan orang yang menaiki kenderaan bukan untuk tujuan yang halal.

4. Aku minta agar Allah menjadikan kamar mandi sebagai rumahku.

5. Aku minta agar Allah menjadikan pasar sebagai masjidku.

6. Aku minta agar Allah menjadikan syair sebagai Al Qur’anku.

7. Aku minta agar Allah menjadikan pemabuk sebagai teman tidurku.

8. Aku minta agar Allah memberikanku saudara, maka Ia jadikan orang yang membelanjakan hartanya untuk maksiat sebagai saudaraku.
Allah swt berfirman, “Orang-orang boros adalah saudara-saudara syaitan.” (QS Al-Isra : 27).

9. Wahai Muhammad, aku minta agar Allah membuatku bisa melihat manusia sementara mereka tidak bisa melihatku.

10. Dan aku minta agar Allah memberiku kemampuan untuk mengalir dalam aliran darah manusia.

Allah menjawab, “silakan”, dan aku bangga dengan hal itu hingga hari kiamat. Sebahagian besar manusia bersamaku di hari kiamat.”

Iblis berkata : “Wahai muhammad, aku tak bisa menyesatkan orang sedikitpun, aku hanya bisa membisikkan dan menggoda. Jika aku bisa menyesatkan, tak akan tersisa walau seorang pun…!!!
Sebagaimana dirimu, kamu tidak bisa memberikan hidayah sedikitpun, engkau hanya Rasul yang menyampaikan amanah. Jika kau bisa memberi hidayah, tak akan ada seorang kafir pun di muka bumi ini. Kau hanya bisa menjadi penyebab untuk orang yang telah ditentukan sengsara hidupnya. Orang yang bahagia adalah orang yang telah ditulis bahagia sejak di perut ibunya. Dan orang yang sengsara adalah orang yang telah ditulis sengsara semenjak dalam kandungan ibunya.”

Rasulullah SAW lalu membaca ayat :
“Mereka akan terus berselisih kecuali orang yang dirahmati oleh Allah SWT” (QS Hud :118 – 119)
“Sesungguhnya ketentuan Allah pasti berlaku” (QS Al-Ahzab : 38)

Iblis lalu berkata:
“Wahai Muhammad Rasulullah, takdir telah ditentukan dan pena takdir telah kering. Maha Suci Allah yang menjadikanmu pemimpin para nabi dan rasul, pemimpin penduduk syurga, dan yang telah menjadikan aku pemimpin makhluk-makhluk celaka dan pemimpin penduduk neraka. Aku si celaka yang terusir, ini akhir yang ingin aku sampaikan kepadamu dan aku tak berbohong.”




Saja nak share. Aku tau ramai yang dah tahu, cuma nak mengingatkan korang dan diri aku sendiri.....
Ok, assalamualikum dan selamat berblogging........

Popular Posts ( All Time) ENTRI PALING BANYAK DIBACA